\"/
\"/ \"/    

Vyzkoušejte: ebrary Academic Complete

Miroslav Bartošek, ÚVT MU
Ročník XXI - číslo 2, prosinec 2010
Citace: M. Bartošek. Vyzkoušejte: ebrary Academic Complete. Zpravodaj ÚVT MU. ISSN 1212-0901, 2010, roč. XXI, č. 2, s. 20.
verze pro tisk: PDF
Tematické zařazení: Elektronické informační zdroje
 předchozí článek | následující číslo 
Jedním z letošních přírůstků na MU v oblasti elektronických informačních zdrojů je rozsáhlá kolekce elektronických knih ebrary Academic Complete, http://site.ebrary.com/lib/masaryk. Tato kolekce obsahuje na 50 tisíc odborných knih ze všech vědních oborů z produkce 300 nejvýznamnějších světových vydavatelů odborné a vědecké literatury. Pokud se podíváme jenom na oblast počítačů a informačních technologií, najdeme zde na 3 000 knih týkajících se programování, operačních systémů, software, zpracování dat a dalších témat. Uživatelé mohou knihy nejen vyhledávat, číst či tisknout jejich části. Po vytvoření osobního účtu mohou sestavovat svou osobní knihovničku, ve které lze knihy opatřovat elektronickými poznámkami, zvýrazňovat si části textu, připojovat ke slovům v textu hypertextové odkazy na externí zdroje na Internetu, sdílet své okomentované knihy s dalšími kolegy. Po instalaci speciálního čtecího programu ebrary Reader se repertoár funkcí ještě dále rozšíří - je například možné převádět texty z knih na hlasový výstup.

Další možnosti jsou již na vás, ebrary Academic Complete rozhodně stojí za vyzkoušení. Podrobnější informace ke zdroji naleznete na Portálu EIZ-MU, http://ezdroje.muni.cz/prehled/zdroj.php?id=294.

Zpět na začátek
ÚVT MU, poslední změna 14.11.2011