Výskyt, rizika a detekce nejvýznamnějších jednobuněčných parazitů v potravinách
Authors | |
---|---|
Year of publication | 2015 |
Type | Article in Periodical |
Magazine / Source | Veterinářství |
Citation | |
Field | Zoology |
Keywords | food hygiene; toxoplasma gondii; giardia lamblia; cryptosporidium spp.; detection of parasites; protozoa |
Attached files | |
Description | Rizika alimentárních infekcí z nedostatečně opracovaných potravin rostlinného a živočišného původu jsou v dnešní době stále aktuálním tématem. Pozornost široké odborné veřejnosti se v poslední době zaměřuje na původce parazitárních onemocnění přítomných v potravinách. Cílem tohoto přehledového článku je přiblížit čtenáři problematiku parazitických prvoků (Toxoplasma gondii, Giardia lamblia a Cryptosporidium spp.), kteří jsou z pohledu bezpečnosti potravin významní. |
Related projects: |