Beer fingerprinting by Matrix-Assisted Laser Desorption-Ionisation-Time of Flight Mass Spectrometry
Název česky | Profilování piva pomocí hmotnostní spektrometrie s laserou desorpcí/ionizací a průletovým analyzátorem |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2012 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Food Chemistry |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881461200845X |
Doi | http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.05.021 |
Obor | Analytická chemie, separace |
Klíčová slova | Beer; MALDI-TOF-MS; Proteins; Maltooligosaccharides |
Přiložené soubory | |
Popis | Byla vyvinuta metoda pro paralelní profilování proteinů a maltooligosacharidoun přímou MALDI-TOF MS analýzou neupravených vzorků. Zatímco maltooligosacharidové profily se neukázaly být charakteristické pro zdroj či použitou technologii, na základě proteinových profilů bylo možné rozlišit většinu vzorků piva dle značky či výrobce. Metoda je navržena jako rychlý nástroj pro monitoring výrobní technologie, kontrolu kvality a potvrzení původu vzorků piva. |
Související projekty: |