Jíst hmyz neznamená okusovat brouka!

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Lékařskou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KRULÍKOVÁ Martina KOSEČKOVÁ Pavlína ZVĚŘINA Ondřej

Rok publikování 2022
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-1-2022/
Klíčová slova nutrition; insects
Popis Jedlý hmyz se konzumoval již v prehistorické době, avšak dnes je jeho pojídání opředeno neofobií, strachem z nových potravin. Proto mohou být přijímány potraviny, ve kterých hmyz na první pohled není vidět, což v dnešní době není problém. Na trhu se můžeme setkat s různorodou škálou výrobků obsahujících jedlý hmyz, například si lze zakoupit slané krekry, proteinové tyčinky, proteinový nápoj, těstoviny, sušený hmyz a další. Také je možné v kuchyni využít při vaření a pečení prášek z hmyzu, který se vyrábí zejména z cvrčka domácího, neboť právě ten se zdá být z hlediska nutričního profilu vhodným kandidátem.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info