Resveratrol - elixír života ve víně?

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

PAZOUREK Jiří DOBIÁSOVÁ Zuzana HAVEL Josef

Rok publikování 2001
Druh Odborná kniha
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Popis Každé víno obsahuje zhruba 200 různých fenolických látek (jsou označovány jako fenolické, protože formálně chemicky vzato jsou odvozené od fenolu). Některé z nich byly označeny jako biologické antioxidanty, neboť se zjistilo, že zpomalují potenciálně nebezpečné oxidační procesy v buňkách. Podle jiných chemickobiologických hledisek se tyto fenolické látky označují za flavonoidy, taniny nebo fytoalexiny. Posledních pět let je věnována studiu vlivu těchto fenolických látek na lidský organismus mimořádná pozornost.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info