Sensitive determination of food colorant erythrosine and other xanthene dyes by CE-LIF

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Citlivé stanovení potravinového barviva erytrosinu a jiných xantenových barviv pomocí CE-LIF
Autoři

RYVOLOVÁ Markéta TÁBORSKÝ Petr HAVEL Josef PREISLER Jan

Rok publikování 2005
Druh Článek ve sborníku
Konference Book of Abstracts - 11th International Symposium on Separation Sciences 2005
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova CE-LIF; food colorant; erythrosine
Popis V práci je popsána možnost citlivého fluorescenčního stanovení erytrosinu a dalších xantenových barviv s absorpčním maximem nad 500nm po separaci kapilární elektroforézou. Navržená metoda umožňuje citlivé stanovení barviva E-127 v přebytku dalších červených potravinových barviv.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info