Sensitive determination of erythrosine and other red food colorants using capillary electrophoresis with laser-induced fluorescence detection
Název česky | Citlivé stanovení erythrosinu a jiných červených potravinářských barviv a použitím kapilární elektroforézy s laserem indukovanou fluorescenční detekcí |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2007 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Journal of Chromatography A |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | http://www.sciencedirect.com |
Obor | Analytická chemie, separace |
Klíčová slova | CE; LIF; Red colorants; Erythrosine |
Popis | CE LIF byla aplikována na analýzu červených potravinářských barviv. Jako zdroje budícího záření bylo použito Nd:YAG laseru s nasobenou frekvencí (532 nm). Pro erythrosin bylo dosaženo detekčního limitu 0,4 ng/ml. |
Související projekty: |