Sensitive determination of erythrosine and other red food colorants using capillary electrophoresis with laser-induced fluorescence detection

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Citlivé stanovení erythrosinu a jiných červených potravinářských barviv a použitím kapilární elektroforézy s laserem indukovanou fluorescenční detekcí
Autoři

RYVOLOVÁ Markéta TÁBORSKÝ Petr VRÁBEL Patrik KRÁSENSKÝ Pavel PREISLER Jan

Rok publikování 2007
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Journal of Chromatography A
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www http://www.sciencedirect.com
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova CE; LIF; Red colorants; Erythrosine
Popis CE LIF byla aplikována na analýzu červených potravinářských barviv. Jako zdroje budícího záření bylo použito Nd:YAG laseru s nasobenou frekvencí (532 nm). Pro erythrosin bylo dosaženo detekčního limitu 0,4 ng/ml.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info