Identification of bacterial strains of species Lactococcus lactis in hard cheese using PCR

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky dentifikace kmenů bakterií druhu Lactococcus lactis v tvrdých sýrech pomocí PCR
Autoři

ŠPANOVÁ Alena HERZOGOVÁ Jitka RITTICH Bohuslav

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference 4th Meeting on Chemistry and Life, Chemické listy,102 (2008) No15
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Klíčová slova cheese; Lactococcus lactis; P(HEMA-co-EDMA); PCR;
Popis DNA v kvalitě vhodné pro PCR byla izolována z různých typů sýrů pomocí magnetického nosiče P(HEMA-co-EDMA) pokrytého karboxylovými skupinami v přítomnosti vysokých koncentrací PEG 6000 a NaCl. Kvalita izolované DNA byla ověřena pomocí PCR. Druhově specifické primery PALA4 a PALA14 (pro amplifikaci acm A genu kódujícího N-acetylmuramidázu specifickou pro Lactococcus lactis, 1131 bp dlouhé PCR produkty ) byly úspěšně použity pro identifikaci druhu Lactococcus lactis.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info