Identifikace laktobacilů izolovaných z potravin pomocí PCR a MALDI-TOF MS
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2010 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Mikrobiologie, virologie |
Popis | Cílem této práce bylo srovnání výsledků druhové identifikace laktobacilů izolovaných z potravin získaných metodami PCR a MALDI-TOF MS. Ze 175 izolátů laktobacilů se metodou PCR podařilo druhově identifikovat 114 kmenů a metodou MALDI-TOF MS 129 kmenů. Metodou PCR byly kmeny zařazeny do 10 druhů laktobacilů a metodou MALDI-TOF MS do 16 druhů. Shoda v druhové identifikaci mezi těmito dvěma metodami byla 89,47 %. U druhů L. curvatus, L. delbrueckii, L. johnsonii, L. plantarum a L. sakei byla identifikace shodná ve 100 %. |
Související projekty: |