\"/
\"/ \"/    

Navštívili jsme na webu: Živě o počítačích a Internetu

Miroslav Bartošek, ÚVT MU
Ročník IX - číslo 5, červen 1999
Citace: M. Bartošek. Navštívili jsme na webu: Živě o počítačích a Internetu. Zpravodaj ÚVT MU. ISSN 1212-0901, 1999, roč. IX, č. 5, s. 15.
Tematické zařazení: Webové zdroje a technologie
Článek je součástí seriálu Navštívili jsme na webu
 předchozí článek | následující číslo 

http://zive.cpress.cz

Živě charakterizuje sám sebe jako denně aktualizované zpravodajství přinášející komentáře, analýzy a recenze ze světa výpočetní techniky a komunikací. Redakční tým tohoto počítačově orientovaného zpravodajského serveru tvoří redaktoři tří počítačových časopisů - Computer, Connect a Computer Design spolu s početnou obcí externích spolupracovníků.

Materiál publikovaný a volně dostupný na tomto serveru je tématicky rozdělen do několika kategorií - rubrik:

Uživatel, který sleduje Živě více či méně pravidelně, může zvolit i časové hledisko pro procházení nových informací; k dispozici má kategorie:

Vyhledávat lze též obecně podle zadaných klíčových slov nebo - při pokročilé vyhledávání - podle řetězců znaků v různých polích (nadpis, tělo, abstrakt, rubrika, autor).

Každá tématická kategorie si udržuje archiv doposud publikovaných článků; ke každému článku mají uživatelé možnost zaslat prostřednictvím webu svůj komentář, či reagovat na komentáře jiných uživatelů. Tyto komentáře jsou k dispozici všem uživatelům spolu s příslušným článkem. Ke komunikaci není třeba žádný poštovní klient, vše se odehrává v prostředí www.

Vedle článků a komentářů nabízí server také řadu odkazů na zajímavá místa na Internetu, ankety, tiskové zprávy, nabídky volných míst, a také reklamy. Hlavní stránka je prostě zaplněná spoustou informací a odkazů, takže nově příchozí může mít občas problém se zorientovat.

Server Živě může být zajímavým zdrojem pro fandy do výpočetní techniky. Na své si určitě přijdou uživatelé PC a operačních systémů MS Windows. Ale i ti ostatní zde naleznou ledasco zajímavého.

Zpět na začátek
ÚVT MU, poslední změna 14.11.2011