Informace o projektu
Nové postupy při charakterizaci a identifikaci probiotických kmenů bakterií vhodných pro funkční potraviny

Informace

Projekt nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Kód projektu
2B06053
Období řešení
7/2006 - 6/2011
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova
Probiotika, Lactobacillus, Bifidobacterium, Enterococcus, FISH, průtoková cytometrie, alergie, imunita, PCR, ARDRA, rep-PCR, selektivní magnetické mikro- a nanočástice
Spolupracující organizace
Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i.
Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i.
Česká zemědělská univerzita v Praze
MILCOM, a.s.

Cílem řešení projektu je komplexní charakterizace vybraných druhů bakterií mléčného kvašení a bifidobakterií se zaměřením na stanovení jejich probiotických vlastností a určení jejich vlivu na vývoj fyziologických i imunologických parametrů. Vybrané kmeny bakterií mléčného kvašení a bifidobakterií budou charakterizovány pomocí molekulárně biologických metod. Pozornost bude dále zaměřena na vypracování metody selektivní izolace a identifikace DNA z cílových mikroorganismů v trávicím traktu pokusných zvířat a modelových probitických výrobků.

Publikace

Počet publikací: 23


Předchozí 1 2 3 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info